Вибір котла для опалення будинку, дачі, лазні.

05 Листопада 2017, Нд

Stropuva-pellekra vf15Газовый настенный котел BaxiГазовый напольный котел Baxi

 

Основною частиною будь-якої опалювальної системи є котел. Він вважатися серцем системи теплопостачання. Тому важливе значення відіграє вибір даного устаткування. Залежно від видів палива котли бувають наступних типів:

  • газові котли
  • твердопаливні котли
  • електричні котли

Газові котли бувають настінні та підлогові. Перш за все, вони відрізняються матеріалом, з якого виготовлений теплообмінник. Настінні котли мають мідний теплообмінник. Вага їх, як правило, не перевищує 30-40 кг. Наявність мідного теплообмінника обмежує максимальну потужність таких котлів до 31 кВт, так як мідь як матеріал схильний прогорання при великих потужностях. До переваг котлів з мідним теплообмінником відносяться: мала вага, компактність і можливість установки в місцях з обмеженими розмірами, повна укомплектованість - настінні котли потужністю до 31 кВт мають в своєму корпусі всі необхідні вузли (насос, розширювальний бак, групу безпеки і ін.).

Стаціонарні котли мають сталевий або чавунний теплообмінник. Вага котлів з чавунним теплообмінником 100-200 кг. Такі котли вимагають установки додаткових пристроїв (насос, розширювальний бак, групу безпеки і ін.), Займають чимало місця. Перевагами котлів з чавунним теплообмінником є ​​великий термін служби. Сталеві теплообмінники менш критичні до ударів і деформацій. Вони в 2 - 2.5 рази легше чавунних. Однак вони швидше прогорають і в більш високій мірі схильні до корозії, яку провокує конденсат, що утворюється при зниженні температури всередині котла нижче «точки роси». Термін служби сталевих теплообмінників залежить від якості стали, її товщини, умов експлуатації та складає від 5 до 15 років.

За функції забезпечення санітарної водою котли бувають одноконтурні та двоконтурні. Двоконтурні котли забезпечують нагрів гарячої води без додаткових зовнішніх пристроїв, включають в себе проточний теплообмінник гарячої води або вбудований бойлер. Одноконтурні котли призначені для опалення приміщення і, при необхідності, нагріву окремо встановленого бойлера.

За способом відводів продуктів згоряння газові котли бувають димохідні та турбовані. Димохідні котли - це котли з природною тягою. Для їх установки потрібен димар. Завдяки тязі, димові гази видаляються в атмосферу. Горіння в таких котлах підтримується киснем з приміщення котельні, тому до котельні з димохідним котлом висуваються вимоги щодо притоку повітря. Турбовані котли - це котли з закритою камерою згоряння, з примусовим видаленням димових газів за допомогою вентилятора і примусовою подачею зовнішнього повітря для горіння. Найчастіше використовується коаксіальна труба. По внутрішній трубі віддаляються відпрацьовані гарячі гази, а по зовнішній подається повітря в камеру згоряння. Перевага таких котлів - відсутність димоходу, коаксіальна труба просто виводиться через отвір в зовнішній стіні.

Газові конденсаційні котли мають абсолютно новий принцип роботи в порівнянні з традиційними котлами. Переваги конденсаційних котлів:

- високий ККД - до 110%,

- теплообмінники виконані з нержавіючої сталі і мають термін служби в 2,5 - 3 рази більше, ніж у мідних теплообмінників,

-можливість компактного розміщення при великій потужності - настінні газові конденсаційні котли мають потужність до 100 кВт,

- температурний комфорт - конденсаційні котли мають максимальний ККД при температурному режимі 50/30, що особливо важливо при обігріві системою "тепла підлога".

Електричні котли безшумні, прості в монтажі і обслуговуванні, не засмічують навколишнє середовище, але споживають велику кількість електроенергії.

Котли на твердому паливі поширені досить широко. Використовують їх тоді, коли інші види енергоносіїв недоступні або дуже дорогі. За допомогою твердопаливних котлів важко виконати основне завдання опалення - підтримувати температуру в приміщенні постійної. Необхідно весь час контролювати процес горіння, підкладати паливо, видаляти шлаки і золу. На щастя, прогрес не стоїть на місці. є:

Твердопаливні котли з піролізного спалювання деревини і простим регулюванням потужності. В таких котлах горять не самі дрова, а деревний газ, що виділяється з них під впливом високої температури. При цьому утворюється дуже мало золи.

Твердопаливні котли тривалого горіння Stropuva. У твердопаливних котлах нового покоління Stropuva час горіння на одній закладці дров - до 30 годин, вугілля - до 5 діб! Настільки велика тривалість роботи на одній закладці палива - це економія не тільки коштів і часу, але і зручність в експлуатації. В котлах STROPUVA закладається великий обсяг палива, яке розпалюється і горить в поверхневому шарі, а не знизу, як в традиційних котлах. Таким чином, котел оптимально і максимально економічно витрачає паливо, дозволяючи досягти високих показників ККД.

Сервісне обслуговування. Перший запуск кожного котла і оформлення гарантійних зобов'язань виробляє фахівець сервісної організації, яка обслуговує котли даної марки

 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Рекомендовані товари
Швидке замовлення

Baxi Luna Duo-tec E 24 GA - конденсаційний двоконтурний котел з теплообмінник з нержавіючої сталі, погодозалежної автоматикою і інтелектуальною системою управління, модуляція потужності 1: 7, латунна гідро група.

Швидке замовлення

Baxi Slim 1.400 iN - котел з чавунним секційним теплообмінником, два температурні режими, погодозалежна автоматика, модуляція полум'я.

Доставка по всій країні
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
Самовивіз з магазину